Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda
FHC

Skellefteå behöver vinna i kvartsfinaljakten

7 mars 2017 13:00
#SKEFHC

Skellefteå är ett jagat lag inför avslutningen av SHL. Med tre förluster på de fyra senaste matcherna är avståndet ner till Färjestad på sjundeplatsen endast två poäng. Nu behöver västerbottningarna en seger när Frölunda kommer på besök.


Formkollen

Med tre förluster de fyra senaste matcherna har Skellefteå släppt in Färjestad under kvartsfinalstrecket i racet om en direktplats. Västerbottningarna har inför de två sista omgångarna två poäng tillgodo på Karlstadklubben och det lär bli en spännade kamp in i det sista.

Frölunda har fortfarande en liten chans på seriesegern, då krävs dock att göteborgarna hämtar in fem poäng de två sista omgångarna på Växjö. Extra tufft är det med tanke på att laget har två bortamatcher kvar. En rimligare målsättning är kanske att behålla andraplatsen som för tillfället är i klubbens ägo. Två lag flåsar dock ordentligt i nacken då Linköping endast är en poäng bakom och HV71 två. Formen på bortais är två raka vinster och Frölunda går in i slutsspurten med gott självförtroende.

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det har sett ut i trupperna den senaste tiden. Vi vet dock att Oscar Möller kommer att göra comeback i hemmalaget efter en lång tids frånvaro.

Notera att

  • Joakim Lindström går mot en seger i SHL:s poängliga. Stjärnforwarden har gjort 52 poäng och har tre tillgodo på Linköpings Broc Little.
  • Frölunda vann de två första mötena mellan lagen, Skellefteå det senaste.
  • Joni Ortio har flest segrar bland målvakterna i SHL (24), men har förlorat båda sina starter mot Frölunda.
  • Skellefteå är ligans näst bästa hemmalag med 17 segrar (tre efter ÖT) och endast sju förluster (en efter ÖT).
  • Joel Lundqvist behöver hämta in tre tacklingar mot Rögles ALmen Bibic under de sista omgångarna för att vinna tacklingsligan.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEFHC