Hemma
Leksand
LIF
Borta
Djurgården
DIF

Djurgården jagar vidare mot slutspel

7 mars 2017 13:00
#LIFDIF

Leksand har bara placeringarna 13 och 14 kvar att spela om, men gästande Djurgården har desto viktigare saker i kikaren. Laget jagar en plats i åttondelen och behöver vinna för att kunna passera Karlskrona eller Luleå.


Formkollen

Leksand är klart för kvalspel och nu gäller det att vässa formen så mycket som möjligt. Resulteten har inte varit direkt tillfredsställande mot slutet, fyra raka förluster.

Tvärtom är läget för Djurgården som lämpligt nog är inne i sin längsta segersvit hittills under säsongen, fem raka segrar. Men de har fortfarande inte kunnat ta klivet upp på slutspelsplats. De har samma poäng som Karlskrona, men elva mål sämre målskillnad. Stockholmarna behöver alltså göra sitt men samtidigt hoppas på att andra resultat går deras väg.

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det har sett ut i trupperna den senaste tiden.

Notera att

  • Leksand kan få möta Mora i Direktkvalet, om Mora vinner den HockeyAllsvenska finalen och samtidigt Leksand slutar på 14:e plats i SHL.
  • Djurgården har tagit full pott mot Leksand i de tre första mötena den här säsongen, 5-2, 3-1 och 4-3.
  • Niclas Bergfors har gjort fyra poäng på åtta matcher sedan han kom till Djurgården. På 37 framträdanden i Linköping blev det fem poäng.
  • Leksands Mattias Ritola har svarat för 1+5 på 14 matcher sedan han kom till klubben.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LIFDIF