Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Skellefteå
SKE

Streckdramatik i fokus för både Karlskrona och Skellefteå

4 mars 2017 10:00
#KHKSKE

Det är viktiga poäng på spel för både Karlskrona och Skellefteå när lagen under lördagen ska gör upp för sista gången denna säsong. Skellefteå slåss för en direktplats till kvartsfinal. Karlskrona för att nå slutspel.


Formkollen

Karlskrona har segrat i tre av sina sju senaste matcher. Ingen stark formtopp, men ändå ett steg i rätt riktning för laget som tidgare hade hela tolv raka förluster. Karlskrona har fortsatt bra chans att ta sig till åttondelsfinal, men poängen som nu står på spel är av stor vikt, då ett av lagen Karlskrona, Djurgården och Luleå kommer att gå miste om slutspelsplatsen.

Skellefteå går i sin tur en viktig streckkamp. Laget har för tillfället den sjätte och sista platsen till kvartsfinal, men har jagande Färjestad och Malmö bakom sig, så än kan de svartgula inte slappna av. Dock kommer man till spel efter en seger senast mot Linköping. En seger som innebar att man åter plockar poäng efter två raka förluster dessförinnan.

Läget i lagen

Karlskrona saknade senast Niklas Arell och Alexander Deilert.

Hos Skellefteå närmar sig Oscar Möller comeback, men han är inte med mot Karlskrona. Saknades senast gjorde också Marcus Pettersson, Mark Katic och Tim Söderlund. Inte heller Sam Marklund har spelat i de senaste matcherna.

Notera att

  • Joakim Lindström i Skellefteå är stekhet. Han har bara gått poänglös i fyra av sina 17 senaste matcher.
  • Skellefteå har vunnit samtliga möten mellan lagen denna säsong.
  • Marcus Paulsson har gjort poäng i sina tre senaste matcher för Karlskrona.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKSKE.