Hemma
Rögle
RBK
Borta
Leksand
LIF

Kval eller fortsatt kamp när Rögle och Leksand möts

2 mars 2017 13:00
#RBKLIF

På torsdagskvällen möts Rögle och Leksand i en match som främst blir en kamp om vem som kniper 13:e platsen. Det finns fortfarande chans att knapra in Örebros försprång, men då är det bara trepoängare som räknas.


Formkollen

Tre raka bortamatcher, tre raka förluster. Det är facit för Rögle den senaste veckan. Målskyttet som var på gång innan dess har stannat av och offensiven har bara resulterat i ett mål under de tre matcherna.

Leksand har ett lite bättre läge i tabellen, två poäng mer än Rögle. Men laget kunde inte följa upp de fina insatserna från veckoslutet mot Frölunda utan förlorade mot Karlskrona.

Då Örebro vann på onsdagen är det bara trepoängare som gäller för båda lagen om hoppet ska leva vidare om nytt kontrakt utan kvalspel. Chansen finns fortfarande kvar, men det är främst i teorin då Leksand har nio poäng upp och Rögle elva, med bara tolv kvar att spela om.

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det har sett ut i trupperna den senaste tiden.

Notera att

  • Även placeringarna 13 och 14 i tabellen spelar roll. Det avgör nämligen vilket lag från HockeyAllsvenskan man ställs emot i direktkvalet till SHL. Lag 14 ställs emot det lag som vunnit den HockeyAllsvenska finalen, och Lag 13 mot det lag som tar den lite längre vägen.
  • Rögle vann det första inbördes mötet med Leksand under säsongen (2-0). Sedan har Leksand två raka segrar (3-2 och 3-2).
  • Bryan Lerg skjuter nästan dubbelt så många skott på mål som den som skjuter näst flest i Rögle.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKLIF