Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Växjö
VLH

Djurgårdens jakt fortsätter, kan de rubba Växjö?

1 mars 2017 13:00
#DIFVLH

Djurgården har haft en kämpig säsong, men trots det lever slutspelshoppet ännu. Onsdagens motstånd är tufft, ett Växjö Lakers som vunnit alla möten tidigare under säsongen.


Formkollen

Efter lidandet med nio raka förluster har Djurgården nu vunnit två raka och är fortfarande med i kampen om slutspel. Men pressen att vinna ökade ännu mer efter att både Luleå och Karlskrona vann sina matcher på tisdagskvällen. Djurgården har nu fyra poäng upp till Karlskrona och fem till Luleå.

Växjö gick poänglösa senast efter 19 (!) raka matcher med poäng. Smålänningarna leder fortfarande SHL med tre poängs marginal, men jagas av ett helt koppel av lag. Seriesegern är förstås något som Växjö gärna tar hem, det har nämligen aldrig hänt tidigare.

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det har sett ut i trupperna den senaste tiden.

Notera att

  • Växjös Dennis Everberg ligger fortfarande på en fin 13:e plats i poängligen, men faktum är att han bara gjort två poäng på de senaste tolv matcherna.
  • Matt Anderson är bästa djurgårdare i SHL:s poängliga, 20:e plats för honom.
  • Växjöbacken Arvid Lundberg har gjort två av sina tre mål den här säsongen mot just Djurgården.
  • Växjö har gjort första målet i 29 matcher, Djurgården i 21 matcher.
  • Växjö har som sagt vunnit alla tre möten med Djurgården den här säsongen. Noterbart i det sammanhanget är att Djurgården vann alla fyra möten förra säsongen.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFVLH