Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Malmö
MIF

Örebro känner flåset, behöver vinna

1 mars 2017 13:00
#OREMIF

Sex poäng - det är den marginal som Örebro har ner till Leksand under kvalstrecket och de kryper allt närmare. Nu behöver Örebro ta en seger igen efter sex raka nederlag.


Formkollen

Ja resultaten har verkligen inte gått Örebros väg den senaste tiden. Offensiven har varit trubbig och laget har bara mäktat med sex mål på de senaste sex förlustmatcherna, och då gjorde de tre i en av dessa matcher. Både Leksand och Rögle förlorade på tisdagen, så nu har Örebro chansen att rycka ifrån.

För Malmö är det tvärtom och skåningarna verkar ha hittat formen lagom till serieavslutningen. Nu har laget tre raka segrar, men sett till bortaspelet är raden ännu bättre. Malmö har vunnit sina sex senaste bortamatcher. Hockeyn och dess mentala spel är festlig ibland, för innan dessa sex raka bortasegrar hade de nämligen åtta raka bortaförluster.

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det har sett ut i trupperna den senaste tiden.

Notera att

  • Oscar Alsenfelt tangerade senast Fredrik Norrenas rekord över hållna nollor under en SHL-säsong, nio stycken. Två av dessa har kommit mot Örebro (1-0 och 6-0 på hemmaplan).
  • Örebro vann senaste hemmamötet med Malmö med 5-4. Då svarade Libor Hudacek för tre assist.
  • Andreas Thuresson gjorde mål i Malmös senaste segermatch och kommer han igång på allvar finns mycket sparat i skåningarnas lagbygge. På tre matcher mot Örebro har han gjort två mål och skjutit 13 skott på mål.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #OREMIF