Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Luleå
LHF

Karlskrona tar upp kampen mot Luleå

25 februari 2017 10:00
#KHKLHF

Det är inte många matcher kvar på säsongen och varje poäng blir allt viktigare. Under lördagen väntar en riktig holmgång när Karlskrona tar emot Luleå. Hemmalaget kommer ge allt för att ta ikapp norrbottningarnas försprång i tabellen.


Formkollen

Det har inte undgått någon att Karlskrona haft problem under stora delar av år 2017. Förlusterna har radat upp sig och inte heller under Ove Molins ledning har Karlskrona fått spela att fungera fläckfritt. Närmast kommer laget från en 0-2 förlust på bortais mot Färjestad, och Karlskrona är inblandade i kampen om att nå en plats till åttondelsfinal, med ett Djurgården flåsandes i nacken.

Nu ställs man mot Luleå. Ett Luleå som ligger fem poäng före i tabellen. Och med så få antal omgångar kvar att spela är seger nästan ett måste för Karlskrona. För åtta poängs skillnad upp till Luleå kan bli svårt att ta igen, och då finns i sådant fall bara en åttondelsfinalplats kvar att kämpa om.

Läget i lagen

Karlskrona saknade endast Alexander Deilert i sin senaste match, och mycket tyder på att det endast är han som saknas även mot Luleå.

Luleå har Jacob Lagacé avstängd även under lördagen. Vidare så saknades Brendan Mikkelson och Christian Jaros senast. Gustav Rydahl är långtidsskadad.

Notera att

  • Karlskrona har endast gjort fyra mål på tre matcher mot Luleå.
  • Johan Forsberg i Luleå har gjort tre mål på de tre tidigare matcherna mot Karlskrona.
  • Karlskronas enda seger under 2017 har kommit på hemmaplan.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKLHF.