Hemma
Leksand
LIF
Borta
Skellefteå
SKE

Får Leksand stopp på Pär Lindholm?

22 februari 2017 13:00
#LIFSKE

Leksand har två raka förluster, 0-10 i målskillnad och tog efter lördagens matcher även över jumboplatsen. Nu väntar mardrömsmotståndet med Pär Lindholm i spetsen.


Formkollen

Som ni kunde läsa i ingressen är det tungt för Leksand just nu. Nollat i två raka matcher, tio insläppta och ny jumbo. Med 24 poäng kvar att spela om är det inför omgången tio poäng upp till Örebro för Leksand. Ett tufft utgångsläge för Dalaklubben som endast vunnit en av de nio senaste matcherna.

Skellefteå är på allvar med och slåss om de ädla valörerna i SHL. Andraplatsen finns fortfarande inom räckhåll och det lär bli en hård kamp enda in i slutomgången om den platsen. Formen är också ganska god för västerbottningarna med fyra segrar på de sex senaste. Dessutom har laget vunnit tre raka matcher på bortais.

Läget i lagen

Nedan visas hur det sett ut i trupperna den senaste tiden.

Notera att

  • Lagen har mötts tre gånger under säsongen, Skellefteå har tagit åtta av nio poäng. Dessutom talar målskillnaden i deras favör, 14-5.
  • Pär Lindholm har spelat i två av mötena mot Leksand under säsongen och gjort åtta (!) poäng, 2+2 och 1+3.
  • Detta blir Mattias Ritolas första möte med Skellefteå den här säsongen. Ritola gjorde 32 poäng på 33 matcher hos västerbottningarna i fjol.
  • Leksand har gjort nio mål de åtta senaste matcherna och är nollat de två senaste.
  • SHL:s poängligaledare Joakim Lindström är i sanlös form och har de fyra senaste matcherna snittat två poäng per match.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LIFSKE