Hemma
Luleå
LHF
Borta
Brynäs
BIF

Luleå jagar full pott - dubbelmöte mot Brynäs väntar

2 februari 2017 13:00
#LHFBIF

Det är två lag med dalande formkurvor som väntar varandra i ett klassiskt dubbelmöte när Luleå tar emot Brynäs. Luleå som inte tagit en trepoängare under år 2017 mot ett Brynäs med sex förluster på de sju senaste matcherna.


Formkollen

Det börjar bli en vana för Luleå Hockey att man lämnar isen utan att ha plockat tre poäng. Sviten med matcher utan full pott är uppe i elva raka matcher, och Luleå har hamnat i ett läge i tabellen där alla poäng är viktiga för att behålla sin plats som leder till åttondelsfinal.

Nu ställs man mot Brynäs. Det lag som faktiskt startade Luleås trend utan trepoängare. Det gjorde man den 28 december då lagen senast möttes och då Brynäs vann med 4-0. Den matchen kom Brynäs till i god form. Nu är läget något annat då Brynäs har sex förluster på sina sju senaste matcher och där man närmast kommer från två raka hemmaförluster mot Malmö och Skellefteå.

Läget i lagen

Hos Luleå är det endast är Gustav Rydahl som saknas. Andreas Falk är avstängd.

Brynäs saknade backduon Jörgen Sundqvist och Simon Bertilsson senast. Även Nick Johnson har missat de senaste matcherna. Tomas Zaborsky är långtidsskadad.

Notera att

  • Brynäs har vunnit båda tidigare mötena mellan lagen.
  • Luleås Kael Mouillerat har gjort en poäng på de elva senaste matcherna.
  • Brynäs Kevin Clark gjorde mål senast efter sju mållösa matcher.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFBIF.