Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Karlskrona
KHK

Färjestad tittar uppåt i tabellen

28 januari 2017 10:00
#FBKKHK

Färjestad siktar uppåt och har häng på lagen ovanför i tabellen. Med en bra avslutning på serien kan Karlstadlaget nå en direktplats till slutspel. Då måste poängen fortsätta att ramla in, och nästa anhalt är Karlskrona på hemmais.


Formkollen

Färjestad slipar på formen nu när serien börjar dra ihop sig. Poängen man spelade in i dubbelmötet mot Luleå följdes under torsdagen upp med en trepoängare i den tuffa bortamatchen mot Djurgården. En tät match där Alexander Johansson avgjorde i slutskedet. Säkerligen en härlig seger för självförtroendet hos Karlstadlaget som nu siktar på att förlänga sin poängskörd till fem raka matcher.

Dystrare trend kan vi skåda hos gästande Karlskrona. Trots en bra match spelmässigt mot Malmö i torsdags fick man åter lämna isen utan någon poäng. Dessutom blev det en nolla i målkolumnen. Karlskrona är nu uppe i åtta raka förluster, och på dessa åtta matcher har man endast gjort 13 mål. Så målskörden måste öka om poängskörden ska bli bättre.

Läget i lagen

Hos Färjestad saknades Oskar Steen och Anton Grundel mot Djurgården. Återstår att se om någon av dessa är tillbaka mot Karlskrona.

Karlskrona har endast Alexander Deilert på skadelistan. Annars kommer man till spel med fullt lag.

Notera att

  • Karlskrona har vunnit båda tidigare mötena denna säsong.
  • Karlskrona har endast två bortasegrar i SHL sedan den 10 november.
  • Färjestad har inte lämnat en hemmamatch mållösa.
  • Alexander Johansson i FBK har gjort fem poäng på de fyra senaste matcherna.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKKHK