Hemma
Rögle
RBK
Borta
Malmö
MIF

Dubbla trendbrott i sikte för Rögle i Skånederbyt

19 januari 2017 13:00
#RBKMIF

Rögle har sex raka nederlag i SHL och klubben har dessutom fallit i säsongens möten med Malmö. Kan Rögle slå två flugor i en smäll och bryta båda sviterna?


Formkollen

Rögle har det riktigt tungt för tillfället och parkerar som sista lag i SHL-tabellen med 27 poäng. Ängelholmsklubben, med sex raka förluster, har sex poäng upp till Leksand och nio till Örebro på säker mark. Det innebär att poängen bör börja komma i raskt takt för att inte tåget ska gå för klubben.

Malmö är också inne i en lite tyngre period och har tre raka förluster. Tabellsjuan har sju poäng upp till den åtrovärda sjätteplatsen som innebär direktplats till SM-slutspelet och är också i stort behov av poäng.

Läget i lagen

Nedan visas hur det sett ut i lagen den senaste tiden. Rögle har fortsatt flera tunga namn på sin skadelista. Malmö har i Cristopher Nihlstorps frånvaro lånat in Tex Williamsson från Pantern.

Notera att

  • Malmö har segrat i lagens två tidigare möten under säsongen, 7-6 i Ängelholm och 2-1 i Malmö.
  • Malmö har inte vunnit på bortaplan sedan den 10:e november och har åtta raka förluster.
  • Oscar Alsenfelt är SHL:s bästa målvakt sett till räddningsprocent med 95.05.
  • Rögles nyförvärv från KHL, Edwin Hedberg, gjorde en assistpoäng i sin debut senast.
  • Oscar Dansk vaktade Rögles kasse senaste och gav Anders Lindbäck lite vila efter sex raka starter. Nu väntas dock Lindbäck vara tillbaka i kassen.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKMIF.