Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Örebro
ÖRE

Lagen som behöver vända trenden

19 januari 2017 13:00
#BIFÖRE

Det är två lag med sviktande form som möts i Gavlerinken Arena. För gästande Örebro är läget riktigt illa då laget halkar efter i tabellen.


Formkollen

Det nya året har inte börjat bra för Brynäs, visserligen blev det seger i årets första match sedan Oskar Lindblom gjort matchen enda mål mot Färjestad. Därefter har det dock blivit tre raka förluster och senast blev Brynäs nollat för första gången den här säsongen efter 0-3 hemma mot Djurgården.

Även Örebro är ur form och laget har inte vunnit på ordinarie tid sedan den första december (4-3 mot Leksand). Precis som Brynäs blev Örebro nollat i sin senaste match, 0-1 hemma mot Linköping var åttonde gången den här säsongen som Örebro lämnat isen mållöst (en av de gångerna vann laget dock efter straffar med 1-0 mot Karlskrona).

Läget i lagen

Man kan säga att det är status quo för Brynäs som saknat samma skara spelare under en längre tid. Återstår att se om någon av de som var borta senast kan vara aktuell för återkomst.

Även i Örebro har frånvarolistan varit ganska statisk på sistone.

Notera att

  • Brynäs har vunnit de båda tidigare matcherna mot Örebro i år, Kevin Clark (2+2) och Oskar Lindblom (1+3) har gjort fyra poäng var i dessa matcher
  • I förlängningsstatistiken har Brynäs 2-2 och Örebro 4-4
  • I tabellen över matcherna den senaste månaden (19 dec och framåt) ligger Brynäs sjua, Örebro näst sist
  • Brynäs Kevin Clark ligger med 14 mål tvåa i skytteligan
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFÖRE