Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Djurgården
DIF

Chans till snabb revansch, men för vem?

14 januari 2017 10:00
#BIFDIF

Djurgården knep bonuspoängen i torsdags, efter straffdramatik mot Brynäs, men efter att laget tappat en tvåmålsledning i den tredje perioden är frågan vem som är mest revanschsugen.


Formkollen

Brynäs har två raka nederlag, det senaste från i torsdags mot just Djurgården. Då kom gävlelaget tillbaka starkt och kunde tvinga fram förlängning och sedermera också straffar där alltså Djurgården drog det längsta strået. Innan de båda förlusterna hade Brynäs fyra raka segrar så dagens match blir en viktig värdemätare på var laget står.

Djurgården har spelat med kniven mot strupen de senaste omgångarna och har gjort det bra. På de fem senaste matcherna har laget tagit åtta poäng, varav fem mot topplagen Frölunda och Brynäs. Med två raka segrar blir dagens match en viktig värdemätare även för gästerna!

Läget i lagen

Brynäs har fått tillbaks de till JVM flyktade spelarna och saknade senast egentligen bara Simon Bertilsson, om man bortser från långtidsskadorna som i det närmaste tycks vara permanenta.

Förutom avstängde Alexander Falk, saknades en knippe spelare senast, men ingen som varit borta mer än en match, även här bortsett från långtidsskadade spelare.

Notera att

  • Djurgårdens Gustav Possler gjorde säsongsdebut senast, han fick en speltid på 14:08, noterades inte för några poäng men fick sitta två minuter i utvisningsbåset
  • Brynäs har två gånger i år förlorat två matcher i följd, men aldrig fler
  • I november vann Djurgården fyra matcher i följd, i övrigt har laget inte lyckats vinna två matcher i rad, förrän nu
  • Matt Anderson var inblandad i Djurgårdens alla spelmål i torsdags (1+2)
  • När lagen möttes i Gavlerinken arena tidigare i höstas, vann Brynäs med 4-0, då var Jesper Jensen inblandade i samtliga mål (1+3)
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFDIF