Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Linköping
LHC

Nu vill Örebro straffa Linköping

14 januari 2017 10:00
#ÖRELHC

Örebro tog en välbehövlig seger under torsdagen när Leksand straffbesegrades. Nu siktar Örebro under ledning av Niklas Sundblad på att straffa nästa lag på schemat - Linköping. Denna gång är dock siktet inställt på tre poäng.


Formkollen

Örebro tog en efterlängtad seger senast då Leksand besegrades efter straffar. Örebros första seger sedan tränarskiftet. Det var dessutom ett trendbrott för laget som dessförinnan hade fyra raka förluster i kolumnen. Nu är siktet inställt på en ny seger för Örebro när Linköping kommer på besök.

I jakten på seger satsar Örebro också på att bryta andra trender. Senast laget tog tre poäng i en match var nämligen 1 december. Och senast laget vann två matcher efter varandra var i slutet av oktober. Sviter som man absolut vill bryta under lördagen.

Linköping har till motsats mot Örebro haft en strålande tid kring jul. Laget har radat upp segrar och åker till Örebro med fyra raka vinster. Dessutom så är man obesegrade under år 2017 och det är nog en svit man gärna håller intakt.

Läget i lagen

Joakim Andersson saknas fortsatt hos Örebro. På frånvarolistan senast fanns också Johan Adolfsson, Johan Motin, Siim Liivik och Greg Squires.

Hos Linköping saknades Emil Kristensen, Petter Hansson och Markus Högberg senast.

Notera att

  • Linköping har inte förlorat under år 2017.
  • Anssi Salmela i Linköping har gjort poäng fyra matcher i rad.
  • Linköping är seriens tredje bästa bortalag.
  • Senast lagen möttes krävdes straffar för att kora en vinnare.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖRELHC.