Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Karlskrona
KHK

Skellefteå tar sats mot toppskiktet

14 januari 2017 10:00
#SKEKHK

Efter tre raka segrar för Skellefteå har man nu häng på toppskiktet i tabellen. Västerbottningarna ser ingen anledning till att slå av på takten och siktet är nu inställt på en fjärde raka vinst för att ta upp kampen om seriens topptrio.


Formkollen

I en rafflande derbymatch mot Luleå tog Skellefteå sin tredje raka seger efter vinst med 4-3 på straffar. Tre raka segrar har gett Skellefteå en skjuts i tabellen, och nu har laget på allvar häng på lagen ovanför. Dessutom så har spetsspelarna i laget vaknat på allvar. I senaste matchen bjöd Joakim Lindström på tre assist och Bud Holloway stod för två mål.

Karlskrona fortsätter att ge samtliga lag i serien trubbel. I senaste matchen mot Linköping visade laget åter upp sin starka moral när men knep en poäng efter att ha kommit tillbaka från udnerläge två gånger om. Detta till trots så kommer Karlskrona nu till spel med tre raka förluster i bagaget.

Läget i lagen

Skellefteå ser ut att fortsatt få klara sig utan spelare som Oscar Möller, Niclas Burtström, Axel Holmström och Filip Berglund.

Karlskrona har i sina senaste matcher fått klara sig utan Mattias Guter och Marcus Paulsson. Mot Linköping saknades även Alexander Deilert.

Notera att

  • Karlskrona har endast gjort ett mål på två matcher mot Skellefteå.
  • Alexander Bergström och Joel Kellman i Karlskrona har gjort poäng i tre raka matcher.
  • Joakim Lindström i Skellefteå har inte gjort mål sedan 26 november.
  • Efter lång skadefrånvaro är Kyle Cumiskey i Skellefteå på gång med gryende form.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEKHK.