Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Färjestad
FBK

Är serieledaren ostoppbar hemma?

3 januari 2017 13:00
#FHCFBK

Det är svårt att inte nämna Frölundas svåröverträffade form på hemmaplan, kan Färjestad bli laget som bryter förbannelsen i Göteborg?


Formkollen

Frölunda hade fyra raka segrar när det tog stopp borta mot Djurgården, dagen före nyårsafton. Det är egentligen bara på bortaplan som serieledaren fått stryk i år, en enda förlust hemma i Göteborg har det blivit den här säsongen och det var i mitten av oktober. Hemmasviten ligger nu på imponerande elva vinster och Frölunda har vunnit 15 av 16 hemmamatcher.

Lika positivt har det inte varit för Färjestad som förlorade borta mot Leksand senast och laget har bara vunnit en bortamatch av de sju senaste så det blir en tuff match borta mot seriens starkaste hemmalag.

Läget i lagen

Både Frölunda och Färjestad har några spelare som spelar för de svenska färgerna i J-VM, bortsett från det har lagen varit förhållandevis fria från avbräck den sista tiden.

Notera att

  • Det här blir tredje gången lagen möts den här säsongen, båda tidigare matcher har spelats i Karlstad och där har lagen vunnit var sin match, båda efter förlängning.
  • Lars Haugen har vaktat Färjestadskassen vid sex av de sju senaste matcherna
  • Victor Olofsson spelade fram till ett av Frölundas mål i förlustmatchen mot Leksand, han har därmed noterats för poäng fem matcher i följd
  • Frölunda har släppt in 19 mål i numerärt underläge, bara två lag (Örebro 28 och Rögle, 21) har släppt in fler
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCFBK