Hemma
Linköping
LHC
Borta
Skellefteå
SKE

Linköping eller Skellefteå, trendbrott blir det!

3 januari 2017 13:00
#LHCSKE

Det är två lag med något stukat självförtroende som möts i SAAB Arena på tisdagskvällen. Mellandagarna blev ingen fest för vare sig Linköping eller Skellefteå som nu tar nya tag.


Formkollen

Kvällens antagonister var inne i en positiv trend innan juluppehållet, men vare sig Linköping eller Skellefteå hade någon riktig topp under mellandagarna, lagen tog fyra respektive tre poäng av nio möjliga. För Linköping har det kanske mest besvärande varit att laget bara lyckats göra tre mål på lika många matcher, samtliga i bortasegern mot Malmö på annandagen. Således har östgötarna inte gjort mål på två raka matcher. Skellefteå har en helt annan måltrend och trots två förluster i mellandagarna gjorde laget ändå åtta mål på de tre matcherna (varav sju på ordinarie speltid).

Läget i lagen

Hemmalaget har en stabil trupp för tillfället, det enda långvariga har varit Emil Kristensens skada i övrigt har truppen varit så gott som fullständig.

Skelleftå har en hel del spelare på frånvarolistan, inte minst för J-VM. Laget skulle definitivt må gott av att få tillbaka någon eller några av de spelare som saknats en längre tid.

Notera att

  • Det här är det andra mötet lagen emellan den här säsongen, de möttes första gången den 27 oktober i Skellefteå, då vann hemmalaget med 4-1.
  • Linköpingsmålvakten Marcus Högberg har haft en räddningsprocent på 90,32 eller bättre de senaste tolv matcherna (sedan 17 november)
  • Linköpings Broc Little och Skellefteås Joakim Lindström ligger etta respektive trea i SHL:s poängliga (28 respektive 27 poäng).
  • Skellefteås Sebastian Aho är ligans fjärde poängbäste back (17 poäng), en plats före Linköpings Kristian Nykyvä (15 poäng)
  • Linköping har förlorat sina två senaste hemmamatcher, Skellefteå har förlorat sina två senaste bortamatcher.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHCSKE