Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Malmö
MIF

Helt Malmö får sällskap till Skellefteå

21 december 2016 13:00
#SKEMIF

Efter tre raka hemmamatcher ska Malmö pröva vingarna på bortaplan och det blir omgående chans till revansch mot hemmastarka Skellefteå som vann med 3-0 i Malmö innan landslagsuppehållet.


Formkollen

Skellefteå verkar ha hittat formen efter en halvdan start på säsongen och är inne i sin bästa poängperiod för säsongen. Laget föll visserligen i sin senaste hemmamatch (mot Luleå den 8 december), men i övrigt har laget fem vinster på sina sex senaste matcher.

Gästande Malmö har två vinster på sina sex senaste matcher och har haltat en del på sistone. Det mest anmärkningsvärda är lagets problem med målproduktionen som varat länge nu. Bara tre gånger på de sexton senaste matcherna har skåningarna gjort fler än två mål i en match. Samtidigt ska man komma ihåg att laget på dessa 16 matcher ändå tagit 19 poäng och bakåt har det ändå sett stabilt ut. Oscar Alsenfelt och Christopher Nihlstorp har spelat sina kort väl i målet och fått bra stöd från backarna.

Läget i lagen

Det är fyra spelare som saknats en längre tid för Skellefteå och till matchen mot Malmö kommer även Jimmie Ericsson att läggas till frånvarolistan. Lagkaptenen har enligt klubbens hemsida opererats och beräknas vara borta i cirka fyra veckor. Skellefteå kommer också få klara sig utan trion Tim Söderlund, Sebastian Ohlsson och Andreas Wingerli som spelar J-VM.

Malmö har haft en handfull spelare borta ett tag, men läget ser nu ljust ut och alla spelare förutom Magnus Häggström är åter i full träning och sannolikt tillgängliga för matchen.

Notera att

  • Lagen möttes i den sista matchen innan landslagsuppehållet, då vann Skellefteå i Malmö med 3-0
  • Skellefteås Joakim Lindström har gått poänglös från isen två matcher i följd nu, det har bara hänt en gång tidigare under säsongen
  • Fredrik Händemark har varit Malmös bäste poängplockare från november och framåt, har han gjort elva poäng (5+6) på 13 matcher
  • Malmö har haft en auktion till förmån för Musikhjälpen och vinnaren kommer tillsammans med en vän att följa med laget på resan till Skellefteå (och hem igen förstås)
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEMIF