Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Har Örebro hunnit hämta sig från stjärnsmällen

10 december 2016 10:00
#ÖRERBK

Det blev storförlust mot bottenlaget Rögle i går kväll och när det i dag blir retur i den sista matchen innan uppehållet så gäller det att Örebro spelar upp sig rejält för att kunna ta segern.


Formkollen

Förlusten i går var Örebros andra raka förlust men också den andra raka matchen utan mål framåt. Det kunde ha sett bättre ut för närkingarna, men inte heller Rögle kommer till matchen med något lysande facit. Segern på fredagskvällen var den första sedan den 19 november och kom efter sex raka förluster så det är svårt att prata om någon medvind för skåningarna som nu bara vill komma till uppehållet och få en möjlighet att läka sina sår.

Läget i lagen

Lagens frånvarolistor i gårdagens match var diger läsning. Hos Rögle var Jesper Williamsson visserligen tillbaka efter sex matchers frånvaro, men i stället blev laget av med både Alen Bibic (skadad) och Almen Bibic (avstängd). Örebro fick senast tillbaka några spelare medan man blev av med tre nya och det har varit lite rotation hos närkingarna de senaste matcherna.

Notera att

  • Örebro har vunnit tre av sina senaste fyra hemmamatcher
  • Rögle har förlorat fem raka bortamatcher
  • Rögle har vunnit de tidigare två matcherna mot Örebro i år
  • Bryan Lerg har gjort tre mål på Örebro den här säsongen
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖRERBK