Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Djurgården
DIF

Karlskrona siktar på upprepning mot Djurgården

25 november 2016 13:00
#KHKDIF

Nollan kan vara jobbig att titta på ibland, speciellt när det hamnat grus i maskineriet så pass länge som det gjort för Karlskrona. Måltorkan är stor, men när de mötte Djurgården senast - då var det blekingelaget som nollade stockholmarna.


Formkollen

Ja Karlskronas form är risig, åtminstone offensivt. Två (!) mål i de sex senaste matcherna är naturligtvis underkänt. De släpper inte in så mycket mål så defensiven, som varit så bra hela säsongen, är fortsatt vass.

Djurgården har vaknat efter det senaste uppehållet. Två raka straffsegrar och laget har under den tidsperioden vunnit mer än de gjorde under hela säsongen innan dess, fyra av sex matcher. Men målskyttet är faktiskt inte mycket vassare än Karlskronas. Djurgården har gjort ett spelmål under de tre senaste matcherna. Faktum är att de har blivit nollade sex gånger den här säsongen.

Läget i lagen

Båda lagen har en del namn på frånvarolistan. Så här såg det ut senast och bakåt i tiden.

Notera att

  • Karlskrona vann det senaste mötet med 4-0, en match som spelades i Stockholm. Alla mål föll i den andra perioden och Joachim Rohdin blev tvåmålsskytt.
  • Lagen möts igen redan på söndag, då med Djurgården som hemmalag.
  • Emil Lundberg var den senaste spelaren som gjorde mål för Karlskrona. Det var 123 minuter och 22 sekunder sedan.
  • Djurgården har inte fått igång flera av sina tilltänkta målskyttar, Calle Ridderwall och Jeff Tambellini är två exempel.
  • Diskutera matchen på sociala medier under hashtagen #KHKDIF