Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Linköping
LHC

Hoppar Brynäs tillbaka upp på vinnarspåret?

18 november 2016 13:00
#BIFLHC

Brynäs föll tungt i Linköping under gårdagen och en av anledningarna till det var lagets svaga powerplay. Idag har Gävlelaget chans till snabb revansch när mötet vänder till Gavlerinken Arena.


Formkollen

Brynäs hade inför gårdagen tre raka segrar, men fick se sig besegrade i Saab Arena. Formen hemma är dock god med två raka vinster.

Linköping har växlat upp och har tagit tre raka vinster. Klubben har dessutom poäng i fem raka matcher och två raka bortavinster.

Läget i lagen

Brynäs kom återigen till spel utan trion med Enterfeldt, Zaborsky och Sundqvist under gårdagen.

Linköping kom till spel nästan helt utan manfall igår. Endast Petter Hansson saknades hos östgötarna. Dessutom gjorde Anssi Salmela debut för sin nya klubb och hamnade omgående i poängprotokollet. Oroande var dock att Garrett Roe lämnade isen redan i den första perioden under gårdagen.

Notera att

  • SHL:s poängkung Broc Little har gjort mål i fem raka matcher och 12 poäng på Linköpings fem senaste matcher. Totalt är amerikanen uppe i 22 poäng.
  • Brynäs är SHL:s fjärde bästa lag i numerärt överläge, men lyckades inte få hål på Linköping i den spelformen på torsdagen.
  • I numerärt underläge är Brynäs dock näst bäst i ligan med en boxplay-procent på 86.
  • Linköping har vunnit fem av åtta bortamatcher.
  • Ryan Gunderson har gjort poäng i tre raka matcher.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFLHC