Hemma
Malmö
MIF
Borta
Karlskrona
KHK

SHL:s effektivaste lag drabbar samman i Malmö Arena

29 oktober 2016 10:00
#MIFKHK

Malmö och framförallt Karlskrona har överraskat ordentligt i SHL så här långt och haft bäst skotteffektivitet. Nu siktar Skåneklubben på att fälla serieledande Karlskrona och ta tre efterlängtade poäng innan uppehållet.


Formkollen

Malmös sanslösa form, som laget hade i inledningen på säsongen, har svalnat av lite grann och Skåneklubben har två raka förluster. Om Malmö är lite svala just nu är Karlskrona glödheta. Klubben leder inför lördagens omgång SHL, har fyra raka segrar i SHL och backgiganten Mattias Karlsson sa så här efter segern mot Frölunda:

– Som vi har spelat tycker jag att vi förtjänar att ligga där vi ligger. Jag är inte förvånad, vi spelar bra. Alla lag som förlorar mot oss säger att de gör sin sämsta match för säsongen, vilket är väldigt bra för oss. Vi får ut väldigt mycket av det vi har, sa han till C More.

Läget i lagen

Som ni ser hade lagen tre spelare vardera som saknades i den senaste omgången. Det är osäkert om någon kommer att vara med på lördagen. I senaste matchen fick dock Karlskrona tillbaka vassa duon Mattias Guter och Marcus Paulsson. I Malmö var Konstantin Komarek tillbaka efter ett längre skadeuppehåll.

Notera att

  • Karlskrona är SHL:s effektivaste lag med en skotteffektivitet på 13,53 procent. Malmö är tvåa i den statistken med 13,46 procent.
  • Malmö är, i överlägsen stil, ligans bästa lag i numerärt överläge. Klubben nätar på 45,16 procent av sina chanser i spelformen.
  • Lagen har mötts en gång i SHL redan, även den matchen spelades i Malmö Arena och hemmalaget vann med 3-0.
  • Om Karlskrona tar två poäng på lördagen har klubben tagit lika många poäng på 14 omgångar den här säsongen som klubben tog på 52 i fjol.
  • Diskutera matchen på sociala medier via hashtagen #MIFKHK