Hemma
HV71
HV71
Borta
Brynäs
BIF

HV71 ute efter snabb revansch på Brynäs

29 oktober 2016 10:00
#HVBIF

Räkna med en hel del känslor under lördagen i Kinnarps Arena. Det är nämligen dags för ett nytt möte mellan HV71 och Brynäs och med tanke på den sprakande matchen i torsdags så lär det smälla ordentlig igen.


Formkollen

HV71 har blandat och gett den senaste tiden. Segrar och förluster har varvats friskt och den svängiga trenden speglade av sig i senaste matchen mot Brynäs då en 2-0 ledning förvandlades till en 3-5 förlust.

Brynäs har verkligen fått upp farten, framförallt offensivt. De två senaste matcherna har slutat med full pott och totalt tio gjorda mål, så räkna med rejält snurr i anfallszonen även under lördagens möte med HV71.

Läget i lagen

HV71 har fått klara sig utan fyra spelare den senaste tiden, och det är oklart om någon ur kvartetten Linus Söderström, Anton Bengtsson, Chris Abbott och Simon Önerud är spelklar innan uppehållet tar vid.

Samma läge gäller för Brynäs, som saknade fyra spelare sist. Elias Fälth har fortsatt inte spelat någon match för Brynäs och i övrigt har Jörgen Sundqvist, Daniel Mannberg och Sebastian Enterfeldt saknats.

Notera att

  • Brynäs och HV71 är SHL:s två målgladaste lag.
  • Ifjol slutade samtliga möten mellan lagen med hemmaseger.
  • HV71 har gjort mål i 28 raka SHL-matcher mot Brynäs.
  • Paille (BIF) och Thörnberg (HV71) är båda i toppen av skytteligan med åtta gjorda mål.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HVBIF