Hemma
Växjö
VLH
Borta
Örebro
ÖRE

Kan Växjö hitta rätt mot täta Örebro?

29 oktober 2016 10:00
#VLHÖRE

Växjö har hittat målformen och har gjort åtta mål på sina två senaste matcher. Nu ställs man mot Örebro som har visat upp en stark defensiv och som dessutom har en stekhet Julius Hudacek som sista utpost.


Formkollen

Efter en rad med tunga förluster för Växjö så har smålänningarna nu åter hittat upp på vinnarspåret. 5-3 segern i tisdags mot Djurgårdens följdes i torsdags upp med en säker 3-0 seger mot Malmö, så frågan är om Växjö är på gång att åter hitta ett vägvinnande offensivt spel?

Gästande Örebro är dock en svårknäckt nöt för tillfället. Tre raka förluster är en trend som brytits och förbytts till två raka segrar. Dessutom har man tätat till defensiven och målvakten Julius Hudacek har hittat storformen och verkligen spikat igen Örebros målbur.

Läget i lagen

Hemmalaget Växjö har de senaste matcherna fått klara sig utan sin lagkapten Liam Reddox och backen Teemu Laakso. Återstår att se om någon av dessa är tillbaka till lördagens match.

Desto större frånvaro gäller i Örebro. I matchen mot Luleå senast saknades hela sex spelare, och för Örebros del har det inneburit en del förändringar i spelarformationerna.

Notera att

  • Båda lagen har två raka segrar i ryggen.
  • Endast en poäng skiljer lagen åt i tabellen.
  • Växjös Olli Palola har sex poäng på de sex senaste matcherna.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHÖRE