Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Malmö är äntligen tillbaka på hemmaplan

27 oktober 2016 13:00
#MIFVLH

Malmö har varit på resande fot de senaste fem matcherna och fått med sig två segrar hem från turnén. Nu siktar laget på att bjuda sina hockeytörstande fans på en ordentlig show när Växjö kommer på besök.


Formkollen

Malmö har fem raka bortamatcher i ryggen. Turnén gav två segrar och tre förluster och Skåneklubben har ramlat ner till tredje plats i SHL. På hemmais har Malmö hittills spelat fyra matcher och vunnit samtliga.

Växjö bröt på tisdagen en två matcher lång förlustsvit när laget besegrade Djurgården med 5-3. Vi sätter dock en litet frågetecken för formen då klubben bara vunnit två av de nio senaste matcherna.

Läget i lagen

Malmö har den senaste tiden fått klara sig utan Konstantin Komarek, Stefan Warg och Fredrik Händemark. Det är oklart om någon av dem finns med på torsdagen.

Växjö har i tre raka matcher kommit till spel utan sin kapten Liam Reddox. Dessutom har Teemu Laakso varit borta en tid och i senaste matchen saknades också Sam Marklund.

Notera att

  • Malmö är obesegrat hemma i Malmö Arena. Tre fullpoängare och en seger efter ordinarie tid är klubbens facit.
  • Geoff Platt bröt en tre matcher lång poängtorka och stod för 1+1 mot Djurgården. Målet kom på en straff och var en riktig delikatess.
  • I fjol tog lagen två segrar mot varandra och det var målrika matcher. Totalt gjordes 26 mål på de fyra mötena, ett snitt på 6,5 mål per match.
  • Växjös Pontus Netterberg, som var lysande på försäsongen, står endast noterad för en assist i SHL.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFVLH