Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Malmö
MIF

Bryter Örebro Malmös segersvit nu?

8 oktober 2016 10:00
#ÖREMIF

Det var nära att Örebro på fredagen satte stopp för Malmös framfart i SHL, men det blev till slut en tung strafförlust. Nu får Närkelaget en ny chans och möjligen är det hemmastödet i Behrn Arena som fäller avgörandet?


Formkollen

Örebros form är tung och trots ett spelmässigt övertag blev det bara en poäng på fredagen. Totalt har det blivit tre poäng på fem matcher och Närkelaget behöver verkligen sin första trepoängare.

Malmö fortsätter att vinna och fredagens seger var klubbens sjunde raka. Sviten med fullpoängare bröts dock och kan det vara ett första tecken på att formen är på väg nedåt?

Läget i lagen

Örebro saknar fortfarande Martin Johansson och nyförvärvet Joakim Andersson som är långtidsskadade.

Malmö har de senaste två matcherna fått vara utan Erik Andersson och Nicklas Jadeland.

Notera att

  • Tre långa poängsviter bröts på fredagen. Mattias Weinstocks i Örebro samt Andreas Thuresson och Ilari Filppulas i Malmö.
  • Malmös burväktare Oscar Alsenfelt lyckades nolla Örebro igår och har inlett säsongen otroligt bra. Fyra starter, fyra segrar, två nollor och bäst räddningsprocent i SHL är hans facit.
  • Örebro är tillsammans med Leksand den enda klubben i SHL utan en trepoängare.
  • André Benoit är SHL:s poängbäste back med nio poäng och delar ledningen i den totala poängligan med Dennis Everberg och lagkamraten Ilari Filppula.
  • Diskutera matchen på sociala medier under hashtaggen #ÖREMIF.