Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Djurgården
DIF

Frölunda vill fortsätta sin vinnartrend

2 oktober 2016 10:00
#FHCDIF

Efter två tunga inledande förluster har Frölunda nu två raka segrar på sitt konto. När Scandinavium öppnar portarna under lördagen gör man det med ett hemmalag som har en tredje rak seger inställt i siktet.


Formkollen

Efter två raka förluster i säsongsinledningen, varav den ena med klara 2-7 mot Brynäs var det en del som höjde ögonbrynen över Frölundas form. Men de regerande mästarna har vaknat till och har nu två raka segrar. Senast vändes ett 0-2 underläge mot HV71 till 3-2 seger.

Djurgården har det desto tyngre. Och om Frölunda vill förlänga en svit vill Djurgården bryta en svit. Två raka förluster har det blivit hemma på Hovet, och kanske kan segerreceptet vara att komma bort från huvudstaden. För det är just på bortaplan som Djurgården plockat sina poäng i år.

Läget i lagen

Robin Figren och Jonathan Sigalet är fortsatt avstängda för Frölunda. Jacob Larsson har också missat de två senaste matcherna.

Hos Djurgården är det välfyllt på frånvarolistan. Gustav Possler, Juuso Ikonen, Patrik Lundh och Alexander Fällström är alla borta med skador.

Notera att

  • Frölunda har inte gjort första målet i någon av sina matcher.
  • Djurgården har endast tagit poäng på bortaplan i säsongsinledningen.
  • Samtliga möten mellan lagen ifjol slutade med hemmasegrar.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCDIF