Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Rögle
RBK

Vilket lag tar första segern, Örebro eller Rögle?

24 september 2016 10:00
#ÖRERBK

Efter premiärförluster för båda lagen ska nu första segern för säsongen komma för något av lagen. Örebro som spelat tre raka bortamatcher spelar hemma mot Rögle som har har tre raka hemmamatcher i bagaget.


Formkollen

Örebro föll borta mot Färjestad i premiären förra veckan, Rögle föll hemma mot Växjö i torsdags, det är de resultat lagen har i SHL inför premiärmatchen i Behrn Arena på lördagskvällen. Under försäsongen var det inget av lagen som överpresterade, Örebro slutade på trettonde plats i försäsongstabellen och Rögle på åttonde med 1,38 respektive 1,78 poäng i snitt per match. Försäsong är dock försäsong och man får ta siffrorna med en nypa salt.

Klart är att både Örebro och Rögle ställdes mot SHL-lag i sina sista försäsongsmatcher och inget av lagen lyckades vinna, det blev två föluster för Örebro samt en förlust och en oavgjord för Rögle. Lagen visar med andra ord inte upp några positiva siffror, men sett till deras respektive premiärmatcher får man nog ändå tolka formen som spirande då såväl Örebro som Rögle, trots förluster, stod för bra insatser.

Läget i lagen

Båda lagen har på sistone saknat några av sina nyckelspelare. I Örebro har det handlat om Johan Motin, Petr Zámorský, Martin Johansson och nye Joakim Andersson. Klart är att Petr Zámorský missar även den här matchen då han fortfarande är avstängd. Inget officiellt har kommit ut om övriga.

Rögle har saknat Taylor Matson och Matt Fraser och ingen av dem kommer att vara tillbaka till kvällens match, dit Rögle kommer med samma spelare tillgängliga som senast, men laget är ännu inte spikat.

Notera att

  • Rögle vann de tre sista matcherna mot Örebro i fjol
  • Örebro slutade åtta i fjol, men på hemmaplan var laget sjätte bäst
  • Rögles Sebastian Wännström och Felix Schütz toppar SHL:s poängliga efter en match
  • Johan Wiklander gjorde Örebros mål i premiärförlusten mot Färjestad