Hemma
Växjö
VLH
Borta
Karlskrona
KHK

Landsmännens duell när Karlskrona gästar Växjö

11 januari 2018 11:30
#VLHKHK

Cory Murphy har gjort flest poäng i Karlskrona mot Växjö denna säsong, och i hans gamla klubb har Liam Reddox hamnat flest gånger i poängprotokollet mot Karlskrona. Nu ställs de båda männen mot varandra för fjärde gången denna säsong.


Formkollen

Växjö åkte, kanske något otippat, på en förslust senast när man gästade tabelljumbon Rögle. Skåningarna och Juhamatti Aaltonen rivstartade genom att göra tre mål. Joel Persson och Noah Welch snyggade till siffrorna något men Rögle fortsatte att producera mål och matchen slutade 6-2. Sett till de fem senaste matcherna har Växjö nu två förluster och tre vinster. Smålänningarna har dock inte förlorat på hemmaplan sedan den 30 november.

Gästande Karlskrona kommer däremot med en dystrare form, med två storförluster och tolv insläppta mål på de två senaste matcherna. På de fem senaste matcherna har Blekingelaget endast vunnit en match. Det var i en riktig krigarinsats borta mot Linköping där Karlskrona vände 2-0-underläge till 3-2 efter övertid. Det var dock gästernas blott andra bortaseger på hela säsongen.

Växjö och Karlskrona har drabbats samman tre gånger den här säsongen där samtliga segrar skrivits till smålänningarna. Faktum är att på elva möten har Karlskrona endast vunnit en gång mot Växjö, den 12 oktober 2016 vann gästerna med 3-2 efter straffar.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Växjö är seriens formstarkaste hemmalag och har vunnit flest matcher av alla på hemmaplan, nämligen 14 av 17 matcher.
  • I tre av de elva mötena lagen emellan har Växjö nollat Karlskrona.
  • Cory Murphy har gjort flest poäng i Karlskrona mot sin gamla klubb. 39-åringen har svarat för två assist på tre möten.
  • Liam Reddox i Växjö har noterats för flest poäng mot Karlskrona den här säsongen. Ett mål och fem assist, fyra assist kom i det senaste mötet den 14 november när Växjö vann med 6-4.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHKHK.