Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Malmö
MIF

Skellefteå går för andra raka på hemmais

7 oktober 2017 10:00
#SKEMIF

Skellefteå plockade sina första hemmapoäng för säsongen när HV71 besegrades i torsdags. Nu har man åter chansen på sin hemmaplan när Malmö kommer på besök - ett lag som väntar på sin första seger på bortais.


Formkollen

Efter två raka förluster fick Skellefteåfansen för första gången jubla över en hemmaseger i torsdags. Västerbottningarna tog emot de regerande mästarna HV71 i vad som blev en rafflande och målrik tillställning - där hemmalaget skulle vända på det tidiga 1-0-underläget för att slutligen vinna med 6-2. Nu siktar man på att inleda en vinnande trend i sin borg när Malmö Redhawks kommer på besök i eftermiddag.

Malmö har haft en stabil start på säsongen. Poäng i samtliga matcher såhär långt där man bland annat stod för en mäktig upphämtning i det galna Skånederbyt med Rögle förra helgen. 8-7 efter förlängning blev det som bekant i den matchen efter att man som mest legat under med tre mål i Lindab Arena. Under torsdagen kunde man dessutom revanschera sig hemma mot formstarka Färjestad. Stor hjälte där blev formstarke Frederik Storm som fixade bonuspoängen i övertid. Nu åker Malmö till Skellefteå med förhoppningen att plocka sin första bortaseger för säsongen.

Läget i lagen

Skellefteålägret har fått klara sig utan Johan Alm i den inledande delen av säsongen. Rookien Simon Krekula har även han saknats i de två senaste matcherna.

Malmös skadelista har successivt vuxit sig längre. Rhett Rakshani har missat de fyra inledande matcherna och senast saknades också Linus Gidbark, Kim Rosdahl, Malte Setkov samt Carl-Johan Lerby.

Notera att

– Skellefteå plockade tre av fyra seger mot Malmö förra säsongen. Malmös enda seger (4-1) kom förvisso på bortaplan.

– Torsdagens Malmöhjälte, Frederik Storm, ligger på delad förstaplats i poängligan. 4 mål och 6 assist har det blivit för den danske forwarden som är i en riktigt fin form.

– Poängkungen Joakim Lindström återfanns inte i poängprotokollet efter Skellefteås 6-2-seger i torsdags.

– Malmö är det lag som tekar bäst i hela serien med sina 54,08%.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEMIF