Hemma
Malmö
MIF
Borta
Färjestad
FBK

Olika priser i potten för Färjestad och Malmö

7 mars 2017 13:00
#MIFFBK

Lagen ligger på sjunde respektive åttonde plats i tabellen, men när de möts är det helt olika förutsättningar som gäller.


Formkollen

Malmö har förlorat de tre senaste matcherna samtidigt som Färjestad vunnit sina senaste tre.

Färjestad jagar en plats i kvartsfinalen och ligger i nuläget två poäng från Skellefteå och tre från Brynäs, närmast framför och ovanför strecket. För Malmö är det bara en sak som gäller, laget behöver ta fullt i de två matcher som återstår samtidigt som Färjestad måste kamma noll - om det händer går Malmö om på Färjestad tack vare bättre målskillnad. Nu innebär det i så fall bara en sak och det är att Malmö tar sjundeplatsen och Färjestad den åttonde så man kan förstås diskutera värdet i det.

Läget i lagen

Det saknades en del spelare i Malmö senast, men över den senaste tiden har det inte varit några större faror på skade- och sjukdomshimlen. Färjestad har haft det förhållandevis stabilt på skadefronten och inte råkat ut för några större avbräck. Laget har med några få undantag matchat ungefär samma spelare under en längre tid.

Notera att

  • Malmö vann den första matchen mot Färjestad men har under säsongen sedan förlorat de senaste två
  • Färjestad har bara tappat fyra poäng (två förluster) på de senaste åtta bortamatcherna
  • Färjestads Stefan Steen har hållit nollan tre matcher i rad
  • Malmös Rhett Rakhshani blev poänglös senast, vilket bara var andra gången på tolv matcher (han har gjort tretton poäng på de tolv matcherna)
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFFBK