Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Karlskrona
KHK

Säkrar Brynäs sin kvartsfinalplats?

7 mars 2017 13:00
#BIFKHK

Brynäs jagar lagen ovanför i tabellen men är samtidigt ett jagat byte underifrån och Brynäs kan ännu inte vara säkra på sin plats som leder direkt till kvartsfinal. Men med seger mot Karlskrona, så ändras förutsättningarna helt.


Formkollen

Brynäs vet hur man svänger i formkurvan. Det är verkligen upp eller ner som gäller för Brynäs som efter sin fina svit på åtta raka segrar nu har tre raka förluster. Under sin segersvit så skyfflade laget också in mål, men nu har man på sina tre förlustmatcher också två matcher utan ett enda gjort mål.

Gästande Karlskrona visade ett rejält styrkebesked senast när man fullkomligen körde över Skellefteå med 6-1. Segern gjorde att Karlskrona fortfarande håller i den sista platsen till åttondelsfinal, men Djurgården flåsar i nacken, och Karlskrona är fortsatt i stort behov av poäng för att säkra sin slutspelsplats.

Läget i lagen

Brynäs hade en hel del spelare borta i senaste matchen mot Linköping. Återstår att se om någon av Jörgen Sundqvist, Johan Alcén, Elias Fälth, Tomas Zaborsky och Jonathan Granström är med mot Karlskrona.

Karlskrona har en ljusare skadelista då endast Alexander Deilert och Niklas Arell saknats i de senaste matcherna.

Notera att

  • Målstarka Brynäs har endast gjort sju mål på de tre tidigare matcherna mot Karlskrona.
  • I Brynäs går både Oskar Linblom och Kevin Clark en kamp om skytteligasegern.
  • Brynäs har tagit mer poäng på bortais än hemmaplan denna säsong.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFKHK.