Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Linköping
LHC

Skellefteå ska stoppa Olimb - möter tvåan Linköping

2 mars 2017 13:00
#SKELHC

Positiva vindar blåser kring Linköping som med tre tunga vinster i ryggen jagar serieseger. Allra hetast är Mathis Olimb, ett offensivt vapen som Skellefteå ska försöka få stopp på.


Formkollen

Skellefteå har varvat vinster med förluster den senaste tiden. Sett till de åtta matcher som laget kommer ifrån har fyra gett seger och lika många har slutat i nederlag. Närmast har även Skellefteå dubbla förluster, 0-3 mot Färjestad och 2-5 mot HV71, och förra vårens finallag placerar sig som sexa med 83 poäng.

Samtidigt har motståndet Linköping stuckit ifrån i toppstriden och östgötarna är uppe på andra plats, med 90 poäng. Förklaringen till den starka tabellpositionen är den fantastiska form som laget är i. Sedan årrskiftet har Linköping vunnit 15 av 18 gånger och segerraden är just nu uppe i tre matcher.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de namn som saknats i lagens respektive matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Mathis Olimb är i hysterisk form. Linköpingsspelaren har inte gått poänglös på fem matcher och har under denna period två mål och sex assist.
  • Även Skellefteås Joakim Lindström har varit het, men fick i tisdags se sin poängrad på sex matcher ta slut.
  • Samtliga tre tidigare möten mellan lagen har slutat i tremålsseger för hemmalaget. Linköping har därför övertaget md 2-1 i matcher.
  • Linköpings Marcus Högberg har legat över 90 i räddningsprocent vid sina tre senaste framträdanden och är fyra i målvaktsligan sett till antal insläppta mål - 1,88.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKELHC.