Hemma
Leksand
LIF
Borta
Karlskrona
KHK

Leksand mot livsviktig seger - Karlskrona jagar slutspel

28 februari 2017 13:00
#LIFKHK

Med bara fem matcher kvar att spela skiljer sex poäng upp till säker mark för Leksand. Nykomlingen är i stort behov av seger, något som även gäller kvällens motståndare och tabelltian Karlskrona.


Formkollen

Efter en tung period med nio förluster på tio matcher fick Leksand till ett trendbrott mot Frölunda. Helgens back-to-back-möte utvecklades till en riktigt häftig historia, där Leksand först vann borta med 5-1 och därefter hämtade upp ett tremålsunderläge hemma. Laget föll visserigen i förlängning, men fick med sig viktiga poäng och chansen till att undvika kvalspel lever. Ett annat lag som jagar placeringar är Karlskrona, som är tabelltia och med en poängs marginal har den sista slutspelsbiljetten. Precis som för motståndet Leksand kom en viktig vändpunkt i helgen då Karlskrona efter tre raka förluster slog tillbaka Luleå med 3-1.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de namn som saknats i lagens respektive matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • När Johannes Jönsson i mitten av november gästade Tegera Arena noterades målvakten för en hållen nolla.
  • Efter sex raka matcher utan poäng slog Karlskronas Mattias Guter till med ett mål och en assist i segern senast över Luleå.
  • Även Leksands Jon Knuts var het i helgen. I back-to-back-mötet med Frölunda stod Knuts för fyra poäng, varav hela tre assist.
  • Det har totalt bara gjorts sju mål på säsongens tre tidigare möten mellan lagen.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LIFKHK.