Hemma
Luleå
LHF
Borta
Rögle
RBK

Luleå och Rögle gör upp om heta poäng

28 februari 2017 13:00
#LHFRBK

Fem matcher återstår och Luleå är ett av tre lag som slåss om de två sista slutspelsmatcherna. Norrbottningarna har allt i egna händer och tar på tisdagen emot Rögle som kämpar för nytt kontrakt.


Formkollen

Tre raka förluster, den senaste dessutom mot den direkta konkurrenten Karlskrona, har gjort att det spetsats till något oerhört kring de två sista slutspelsplatserna. Luleå har 61 poäng, Karlskrona 59 och Djurgården 58.

Rögle var kraftigt på gång, men har nu två raka förluster. Båda har kommit på bortaplan och Rögle har nu chansen att väcka liv i den gamla slogan "tredje gången gillt". Seger är ett måste för skåningarna för att de ska kunna hinna ikapp Örebro ovanför kvalstrecket.

Läget i lagen

Nedan ser vi hur det har sett ut i trupperna den senaste tiden. Noterbart hos Rögle är att Matt Fraser gör debut efter att ha gått skadad hela säsongen.

Notera att

  • Luleå och Rögle har bara mötts två gånger tidigare under säsongen. Båda vanns av Luleå och spelades i Ängelholm. Rögle har med andra ord två resor till Norrbotten kvar då de möts även i den sista omgången.
  • Luleås Johan Harju har gjort fyra poäng på de två tidigare mötena, 1+3.
  • Lagen är lika bra i powerplay. De är också i princip lika vassa i boxplay.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFRBK