Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Örebro
ÖRE

Djurgården ska ta klivet - vägskälsmatch för Örebro

25 februari 2017 10:00
#DIFORE

Efter två poäng i senaste matchen har Djurgården bara en kvar att ta in på Karlskrona som innehar den sista slutspelsplatsen. Nu gästas stockholmarna av Örebro och för dem är det kanske sista chansen att blanda sig i nyss nämnda duell.


Formkollen

Snacka om efterlängtad seger senast för Djurgården efter nio raka förluster. Laget har varit nära i många matcher men haft förtvivlat svårt att knyta ihop säcken. Kanske kan segern från torsdagen mot Luleå ge den skjuts i rätt riktning som behövs för att ta de där segrarna som behövs i slutet av SHL?

Örebro har det fortsatt kämpigt. Efter att ha varit på gång runt månadsskiftet januari/februari har de nu fem raka förluster varav de tre senaste klara sådana, totalt 4-14 i målskillnad.

Det här blir en nyckelmatch för Örebro. Vid seger kan de blanda sig i kampen om slutspel på allvar, men vid förlust får de rikta in sig på att hålla jagande Rögle bakom sig.

Läget i lagen

Nedan visas hur det sett ut i trupperna den senaste tiden.

Notera att

  • Örebro har vunnit alla tre mötena med Djurgården tidigare den här säsongen (3-0, 3-0, 3-2 ÖT).
  • Djurgården fortsätter snitta exakt två mål per match, 92 på 46 matcher. Örebro är bara marginellt bättre med 94 mål.
  • Djurgården tekar bra, ligger fyra i SHL i den statistiken med 51 procent. Örebro har sämst statistik av alla lag och vinner 45 procent av tekningarna.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFORE