Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Leksand
LIF

Färjestad jagar fjärde raka - och topp sex

2 februari 2017 13:00
#FBKLIF

Efter att ha spelat ihop nio snabba poäng den senaste veckan har Färjestads läge i tabellen fått en ny innebörd. En placering bland de sex främsta är inom räckhåll och Karlstadlaget vill naturligtvis dit.


Formkollen

Färjestad har radat upp tre fullpoängare i rad. Det har gjort att de lyft från en position i tabellen där laget kämpade för att hålla lagen nedanför på avstånd, till att numera ha ordentligt häng på en topp-sex placering. Värmlänningarna har visat stor kyla i segrarna, avgörande i slutminuterna mot Djurgården, och avgörande mål i tredje perioden i de två andra.

Leksand var verkligen på gång ett tag med en hel del segrar, men nu mot slutet har det gått tyngre. Fyra raka nederlag har det nu blivit, men eftersom främsta motståndaren om säker mark i tabellen, Örebro, också går knackigt finns fortfarande chansen. Sju poäng skiljer upp till Örebro i dagsläget.

Läget i lagen

Nedan visas hur det sett ut i trupperna den senaset tiden. Utöver det är Färjestads Ole-Kristian Tollefsen avstängd och kommer inte till spel.

Notera att

  • Leksand vann det senaste mötet med Färjestad. Innan dess vann Färjestad två raka.
  • Joel Eriksson Ek har gjort poäng i fyra raka matcher.
  • Leksands Gereon Dahlgren har klart för sig vad som krävs: – Vi har gjort bra prestationer i de tre tidigare matcherna mot Färjestad och senast vann vi en riktig krigarseger. Vi behöver ha ett lag där alla gör sitt bästa varje byte. FBK borta kräver hårt jobb och disciplinerat spel över hela banan, säger han till klubbens hemsida.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKLIF