Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Djurgården
DIF

Brinnande poäng på spel i Örebro

28 januari 2017 10:00
#OREDIF

Örebro och Djurgården sitter lite i samma båt - de jagar och blir samtidigt jagade. Poängen blir allt viktigare, speciellt när de inblandade lagen möter varandra.


Formkollen

Örebros form är på svagt uppåtgående. Senast kom lagets första trepoängare sedan tränarbytet och också den första sedan den 1 december, 14 omgångar sedan. Laget har tränat stenhårt under Niklas Sundblads ledning och det defensiva arbetet gav utdelning mot Luleå.

Djurgården har sett allt starkare ut de senaste veckorna i takt med att de fått tillbaka ett par spelare från skador och att viktige backen Marcus Högström trätt in i laget. De har en betydligt vassare offensiv nu och har även fått bättre ordning på defensiven.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns spelarna som saknats i lagens trupper den senaste tiden.

Notera att

  • Djurgården på två möten under säsongen ännu inte fått hål på Örebro (!). Närkingarna har vunnit med 3-0 både i Behrn Arena och Hovet.
  • Axel Brage storspelade senast för Örebro i segermatchen mot Luleå. Samtidigt har Julius Hudacek hållit båda nollorna mot Djurgården. Angenäma problem i den laguttagningen.
  • Örebros Kalle Olsson har gjort två av sina totalt fyra mål under säsongen i just mötena med Djurgården.
  • Det går inte att undvika att kommentera Djurgårdens Patrik Lundhs framfart. Tre poäng på de första 21 matcherna, 16 poäng (5+11) på de tolv senaste.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #OREDIF