Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Färjestad
FBK

Fixar Lundh nya poäng i slutspelsjakten?

26 januari 2017 13:00
#DIFFBK

Djurgården har fem segrar på de sex senaste och Patrik Lundh är glödhet med hela elva poäng på de matcherna. Kan Färjestad få stopp på hans och Djurgårdens framfart?


Formkollen

Djurgården har verkligen vaknat till och stått som segrare i fem av de sex senaste matcherna. Det har gjort att klubben nu har ordentligt häng på en slutspelsplats. Luleå, som innehar den sista platsen till åttondelsfinal, ligger endast en tabellplacering och poäng före. En hygglig morot för stockholmarna inför torsdagens omgång.

På andra sidan Hovets is står Färjestad som de senaste sju matcherna endast tagit fem poäng. Den svalare formen för Karlstadklubben har gjort att man dalat till plats åtta i tabellen. Ner till Djurgården skiljer det inför torsdagens match fem poäng, dock har Färjestad en match mer spelad.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns spelarna som saknats i lagens trupper den senaste tiden. Värt att notera är att Djurgårdens Alexander Falk är tillbaka från avstängning.

Notera att

  • Färjestad har endast vunnit två av de elva senaste bortamatcherna.
  • Djurgårdens Patrik Lundh är i en otrolig form. De senaste sex matcherna har forwarden elva poäng. På de 26 matcher han spelade innan dess gjorde han sju poäng, vilket vittnar om en skaplig utväxling för 28-åringen.
  • Lagen har mötts två gånger, Färjestad har vunnit båda och båda avgjordes efter ordinarie tid.
  • Johan Ryno har gjort tre poäng på de två matcherna.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #DIFFBK