Hemma
Växjö
VLH
Borta
Karlskrona
KHK

Växjö jagar tionde raka segern

21 januari 2017 10:00
#VLHKHK

Växjö och Karlskrona ska göra upp ännu en gång under lördagen. Fredagens möte i Blekinge slutade med Växjövinst, och när nu drabbningen vänder till Vida Arena så går hemmalaget för sin tionde raka vinst.


Formkollen

Växjö har en strålande form i laget. Det är bara att titta in lagets senaste matcher för att få det svart på vitt. Under fredagen segrade Växjö borta mot Karlskrona med 4-1 och det var lagets nionde raka vinst. Segrarna har radat upp sig och det gör också att Växjö nu på allvar utmanar Frölunda om topplaceringen i tabellen.

Formkurvan pekar åt det totalt motsatta hållet för Karlskrona. Fredagens förlust var lagets femte raka och Karlskrona börjar bli i behov av poäng nu när lagen närmast under kommer allt närmre i tabellen.

Läget i lagen

Hos hemmalaget Växjö så var det endast Teemu Laakso som saknades igår. Både Pontus Netterberg och Eric Martinsson var tillbaka i gårdagens match.

Karlskrona har fortsatt Alexander Deilert och Marcus Paulsson borta. Mattias Guter och Emil Lundberg var tillbaka i gårdagens match.

Notera att

  • Växjö har tagit tre raka 4-1 segrar.
  • Pontus Netterberg i Växjö gjorde två assist i sin comeback.
  • Karlskrona är bättre i bortatabellen än hemma.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHKHK