Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Skellefteå
SKE

Frölunda jagar 14:e raka hemmasegern

19 januari 2017 13:00
#FHCSKE

Serieledaren Frölunda intar Scandinavium igen, den här gången mot Skellefteå, en tuff nöt att knäcka då västerbottningarna vinner en hel del just nu och har backen Sebastian Aho i högform.


Formkollen

Frölunda ångar på. Tidigare i veckan tog sig laget fram till sin tredje raka final i CHL och i SHL , ja där har vi under hela säsongen sett motståndare på motståndare besegras hemma i Scandinavium. Laget har en bit kvar till SHL-rekordet i antal hemmasegrar i rad, men ska nu beta av Skellefteå, vilket blir en repris på fjolårets SM-final.

Skellefteå har blandat och gett totalt sett under säsongen. Men nu har jätten, som vunnit SHL de fyra senaste säsongerna, börjat röra på sig. De har vunnit elva av sina 15 senaste matcher, och dessutom segrat i sina två senaste bortamatcher. Så ett varningens finger får allt höjas för att Frölunda kan tappa sin hemmasvit.

Läget i lagen

Nedan visas hur det sett ut i trupperna den senaste tiden.

Notera att

  • Frölunda har vunnit båda de inbördes mötena med Skellefteå den här säsongen, 4-2 hemma och 3-2 borta. Båda spelades ganska tidigt på säsongen.
  • Senaste mötet minns vi som lite stökigt med en hel del känslor och utvisningar. Kanske kommer spelarna ta med sig dessa känslor in på isen även ikväll?
  • En match i matchen är den mellan ettan och tvåan i backarnas poängliga, Henrik Tömmernes i Frölunda och Sebastian Aho i Skellefteå. Aho har gjort 4+5 på de senaste åtta matcherna, Tömmernes 1+4 på samma antal matcher.
  • Frölundabacken Matt Donovan väntar fortfarande på sitt första SHL-mål, detta trots över 20 minuters speltid per match i 33 omgångar.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCSKE