Hemma
Växjö
VLH
Borta
Leksand
LIF

Gentlemannamöte i Vida Arena

14 januari 2017 10:00
#VLHLIF

Sett till säsongen som helhet är det match mellan tvåan mot nästjumbon, men ser man till säsongens andra halva är det ettan mot sexan, så visst kan man säga att det handlar om två lag i medvind?


Formkollen

Det är inget snack om att Växjö är ligans hetaste lag för tillfället. Laget har sju raka segrar, vilket är tangerat årsbästa i SHL, men det handlar också om vilka matcher laget vunnit. De senaste fyra matcherna har Växjö slagit, i tur och ordning, Skellefteå, HV71, Brynäs och Frölunda, det vill säga fyra av de fem övriga topplagen i SHL. Det femte topplaget, Linköping, vann Växjö mot när segersviten inleddes den 20 december.

Humlan Leksand har fortfarande luft under vingarna, trots förlust mot Örebro senast. De senaste fem matcherna har laget skrapat ihop åtta poäng och bara blivit poänglöst i en match, vilket inte är fy skam för det lag som låg hopplöst sist för några månader sedan. Mot Växjö blir det upp till bevis, tuffare motstånd kan Leksand knappast få i nuläget.

Läget i lagen

Både Växjö och Leksand har klarat sig bra ur ett skade- och sjukdomsperspektiv. När andra lag haft långa frånvarolistor har dessa båda haft förhållandevis få namn på sina. I Leksands fall har det framförallt gällt på sistone.

Notera att

  • Lagen har mötts två gånger tidigare i år och har var sin seger
  • Växjö har vunnit fyra raka hemmamatcher, Leksand har förlorat fyra raka bortamatcher
  • I SHL:s poängliga den senaste månaden återfinns tre Växjöspelare på topp åtta, Palola (3:a), Kiiskinen (6:a), Everberg (8:a)
  • Leksands Johan Porsberger har gjort fyra poäng (1+3) de senaste två matherna
  • Växjö och Leksand har 235 respektive 234 utvisningsminuter i år, bara Karlskrona har färre (224). Dessutom har inget lag så få 2-minutersutvisningar som Leksand, 92 stycken
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHLIF