Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Leksand
LIF

Dramatisk drabbning väntar i Behrn Arena

12 januari 2017 13:00
#ÖRELIF

Det är oerhört viktiga poäng på spel i Behrn Arena under torsdagskvällen. Örebro tar emot Leksand och vid seger rycker hemmalaget ifrån det skräckinjagande kvalstrecket, men vid förlust så är Leksand förbi.


Formkollen

Örebro med nya tränaren Niklas Sundblad i spetsen kommer till spel efter en tuff helg med möte mot Frölunda två dagar i rad. Dubbelmötet slutade med en poäng i bagaget efter att Örebro kvitterat sent i Scandinavium. En match där Örebro visade prov på stor moral och ett hårt slit. Något man säkerligen tar med sig in till matchen mot Leksand.

Även gästande Leksand kommer till spel efter att ha haft ett dubbelmöte i helgen. En seger blev det i de två mötena mot Malmö och den kom inför en utsåld och gungande Tegera Arena. Den segern innebar också att Leksand nu på allvar kan börja blicka uppåt i tabellen.

Läget i lagen

Hos Örebro är Joakim Andersson fortsatt långtidsskadad. Backen Dominique Heinrich har lämnat laget. I lagets senaste match saknades också Kalle Olsson och Siim Liivik.

I Leksand så saknades Nichlas Torp och Martin Karlsson senast, och det är oklart om någon av dessa är tillbaka till matchen mot Örebro.

Notera att

  • Vid seger lämnar Leksand kvalplatsen för första gången denna säsong.
  • Örebro har endast vunnit en av de nio senaste matcherna.
  • Två gånger på de tio senaste matcherna har Örebro har gjort mer än tre mål i en och samma match.
  • Leksands Johan Porsberger har gjort sju poäng på de tio senaste matcherna.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #ÖRELIF.