Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Karlskrona
KHK

Formstarkt Djurgården går för nya mål

27 november 2016 10:00
#DIFKHK

Med en riktig offensiv urladdning plockade Djurgården i fredags hem sin fjärde seger på de fem senaste matcherna. Karlskrona kördes då över med 7-3, samma motstånd som idag gästar Hovet.


Formkollen

Djurgården har gått mycket starkt på slutet och har en formkurva som pekar klart uppåt. I sina fem senaste matcher har det blivit hela fyra segrar, där de tre sista kommit på rad. Mot Karlskrona fick Djurgården även fart på målskyttet och skickade sju puckar i nät.

Karlskrona lyckades också få igång den offensiva målskörden, men det gav ändå inga poäng. Laget är inne i en tydlig svacka och förlusten mot Djurgården var den tredje i rad. En summering över de fem senaste matcherna ger Karlskrona endast en seger och tre inspelade poäng.

Läget i lagen

Djurgården dras fortfarande med flera tunga avbräck. Allra mest sticker den långtidsskadade duon Alexander Fällström och Gustav Possler ut, två spelare som inte gjort en enda match den här hösten.

Även Karlskrona har en efterhängsen skada, det på Alexander Deilert som missat tolv raka matcher. Dessutom har Filip Cruseman stått över spel den senaste tiden. Till dagens match har Karlskrona däremot Marcus Paulsson tillbaka efter dennes avstängning.

Notera att

  • I 7-3-segern senast skrev hela 14 spelare in sig i poängprotokollet för Djurgården. Allra mest produktiv var Linus Hulström, med ett mål och två assist.
  • Karlskrona har nollats i fyra av sina sju senaste matcher.
  • Laget är samtidigt ett av SHL:s bästa bortalag, med sju vinster av elva möjliga och 21 poäng.
  • Diskutera matchen på sociala medier under hashtagen #DIFKHK.