Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Örebro
ÖRE

Skellefteå mot femte raka hemma

26 november 2016 10:00
#SKEÖRE

Det har varit blandade resultat på sistone för Skellefteå, men på hemmaplan har laget gått som tåget. Fyra raka vinster hemma kan bli fem om Skellefteå vinner mot Örebro som nog gärna bryter en dyster bortasvit.


Formkollen

Sedan landslagsuppehållet har Skellefteå vunnit alla sina hemmamatcher och förlorat tre av fyra bortamatcher. Örebros trend är slående lik, laget har förlorat alla bortamatcher och vunnit tre av fyra hemmamatcher. Örebro förlorade dessutom den sista bortamatchen innan uppehållet och står på fyra raka bortaförluster.

På individuell nivå har Joakim Lindström hållit en hög nivå hela säsongen och han har gjort fyra poäng de två senaste matcherna (1+3), glädjande för Skellefteå är också att Oscar Möller inte bara är tillbaka utan att han gjort mål två matcher i följd.

För Örebros del är det ingen enskild spelare som sticker ut i poängprotokollet de senaste matcherna. Det är förhållandevis många som bidragit offensivt men sett över säsongen så har Libor Hudacek varit en stabil målskytt.

Läget i lagen

När Oscar Möller kom tillbaka efter att ha missat större delen av säsongen kunde Skellefteå bocka av en långtidsskadad spelare. Men innan Möller kom tillbaks fick laget sätta upp Pär Lindholm på samma lista och nu står även Niclas Burström med där efter en skada i slutet av förra veckan.

Örebro saknade målvakten Julius Hudacek i den förra matchen och det är ännu oklart om han kommer spela mot Skellefteå.

Notera att

  • I fyra av de sex senaste hemmamatcherna har slutresultatet blivit 4-1 till Skellefteå
  • Det här blir lagens andra match i Skellefteå i år, den förra vann Skellefteå med - just det - 4-1
  • Örebros Libor Hudacek ligger tvåa i både poäng- och skyttligan
  • Joakim Lindström har gjort poäng i nio av de senaste tio matcherna
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtaggen #SKEÖRE