Hemma
Växjö
VLH
Borta
Linköping
LHC

Fortsätter Växjös dominans mot Linköping?

24 november 2016 13:00
#VLHLHC

Växjö har fem raka vinster mot Linköping i SHL och slutspel. I den här säsongens möte blev det klara 5-2 till smålandsklubben som nu är på jakt efter sjätte raka mot östgötarna och tredje raka hemmasegern i ligan.


Formkollen

Växjö föll mot Leksand under tisdagen och inkasserade en förlust efter två raka segrar. Segrarna var dock på hemmaplan där klubbemn gått bra så här långt. Tittar vi på de fem senaste matcherna har klubben dock endast två vinster.

Linköping är rejält på uppåtgående. På de fem senaste matcherna har det blivit fyra vinster. På bortaplan har det blivit fem segrar på de sju senaste.

Läget i lagen

Linköping fick tillbaka en hel drös med spelare till senaste matchen, men kom till spel utan Emil Kristensen, vars medverkan på torsdagen är osäker. Dessutom är Mathis Olimb avstängd. En av spelarna som kom tillbaka till förra matchen var Sebastian Karlsson som omgående bidrog till segern mot Rögle med två fullträffar.

Växjö har fortsatt Temmu Laakso och Sam Marklund borta.

Notera att

  • Broc Little fortsätter att ösa in poäng. I tisdagens seger mot Rögle kom en assistpoäng och amerikanen toppar fortfarande poängligan med 23 poäng.
  • Geoff Platts fyra matcher långa målsvit bröts mot Leksand.
  • Platt är även skjutglad. Med sina 66 skott på mål har han skjutit näst flest i ligan, tio bakom Skellefteås Joakim Lindström.
  • Linköpings målvakt Marcus Högberg har vunnit sina tre senaste starter.
  • Växjö har vunnit fem raka matcher mot Linköping. Fyra i fjolårets SM-slutspel och första mötet under nuvarande säsong.
  • Diskutera matchen på sociala medier under hashtagen #VLHLHC