Hemma
Malmö
MIF
Borta
Djurgården
DIF

Malmö och Djurgården i gemensam jakt

19 november 2016 10:00
#MIFDIF

Två lag som letar efter en fungerande offensiv drabbar samman i Malmö Arena. Frågan är vilka som lyckas tackla den utmaningen bäst - Nichlas Hardts Malmö eller Daniel Brodins Djurgården?


Formkollen

Malmö har inte lyckats göra alls lika många mål som de gjorde i början av säsongen. I fem av de sju senaste matcherna har laget gjort antingen ett mål eller inget alls. Men tack vare sin målglada start har skåningarna totalt gjort fjärde flest mål i SHL så här långt.

Djurgården har förtvivlat svårt att hitta kontinuitet i sitt spel och i sina resultat. Senast mot Örebro vann laget skottstatistiken med hela 37-14, men förlorade ändå.

Läget i lagen

Båda lagen dras med en del skador och skavanker. Juuso Ikonen genomgår hjärntrappan hos Djurgården och blir nog borta ungefär en vecka till. Nedan visas hur det såg ut i trupperna i den senaste matchen och bakåt i tiden.

Notera att

  • Lagen möttes i den andra omgången. Då vann Malmö med 2-1 i Stockholm.
  • Både Andreas Thuresson och Ilari Filppula har gått poänglösa från tre raka Malmömatcher.
  • En tacklingskamp är att vänta mellan Djurgårdens Daniel Brodin och Malmös Nichlas Hardt. Båda har delat ut 39 tacklingar och är med den noteringen delade treor i tacklingsligan.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFDIF