Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
HV71
HV71

Storförlust senast - nu jagar Skellefteå revansch

17 november 2016 13:00
#SKEHV71

Skellefteå fick lämna Hovets is med en förlust i tisdags och det febrila kämpandet om att ta sig upp bland de sex främsta lagen i tabellen fortsätter. Nu väntar HV71 i Skellefteå Kraft Arena. Ett HV71 som Skellefteå vill ha gruvlig revansch mot.


Formkollen

Efter två raka segrar på två dagar mot Rögle så såg Skellefteå ut att vara på gång i SHL. Laget har haft en tung start på säsongen och längtan efter att klättra i tabelen har varit stor. Nu kommer man dock till spel med en förlust i bagaget sedan Skellefteå tappat ledningen senast mot Djurgården i den tredje perioden.

HV71 blandar och ger efter uppehållet. Dubbelmötet mot Växjö slutade med en seger och en förlust där man bland annat vände ett 0-3 underläge på ett starkt sätt. Senast stod man också för en stark insats när vinstmaskinen Färjestad besegrades med 3-1.

Läget i lagen

Skellefteå har en del skadeproblem i laget. Pär Lindholm och Johan Alm saknades senast, precis som tidigare skadade Oscar Möller, Kyle Cumiskey och Axel Holmström.

Hos HV71 har Chris Abbott och Simon Önerud varit borta en tid. Senast saknades också Martin Thörnberg och Kristofer Berglund.

Notera att

  • Senast lagen möttes slutade det hela 7-1 till HV71.
  • Skellefteå har gjort mål i alla hemmamatcher mot HV71 på 2000-talet.
  • HV71 är seriens målgladaste lag.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEHV71