Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Djurgården
DIF

Brynäs gästas av omstartat Djurgården

12 november 2016 10:00
#BIFDIF

Brynäs ångar på och har häng på den absoluta toppen av tabellen. På lördagen kommer Djurgården på besök med bra känslor i kroppen efter att de senast bröt sin långa förlustsvit. Det brukar bli härliga matcher mellan lagen och vi ser fram emot en ny i Gavlerinken Arena.


Formkollen

Brynäs fick revansch på Leksand senast och visade att formen är fortsatt god efter uppehållet. Laget ligger femma i tabellen och flåsar topp fyra i nacken.

Djurgården bytte lagkapten under uppehållet och siktade på en omstart på torsdagen i första matchen. Det gav effekt direkt och blev en meriterande seger mot Frölunda. Stockholmarna satte därmed punkt för sin åtta matcher långa förlustsvit.

Läget i lagen

Nedan ser vi en lista över hur det såg ut i den senaste matchen och bakåt i tiden. Brynäs kunde glädjande nog ställa nyförvärvet Elias Fälth på isen senast för första gången för säsongen. Även Daniel Mannberg var tillbaka. Däremot har de ett par spelare kvar som missat en hel del matcher på sistone och Tomas Zaborsky som missade sin andra raka match.

Djurgården har ett par långtidsskador. Ville Varakas och Robin Press har också varit borta en tid, och senast tillkom ett par namn ytterligare.

Notera att

  • Brynäs bredd är imponerande. Senast hamnade hela tio spelare i poängprotokollet.
  • Jesper Jensen har gjort poäng (2+6) i sex raka matcher.
  • Islossning var ordet för Djurgården mot Frölunda. Dels en seger, men även att Jeff Tambellini gjorde sitt första mål för säsongen och att Matt Anderson blev tvåmålsskytt.
  • Diskutera matchen på sociala medier via hashtagen #BIFDIF