Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Frölunda
FHC

Kaptensbytet ska ge Djurgården en injektion

10 november 2016 13:00
#DIFFHC

Djurgården har åtta raka förluster i SHL och har endast spelat in åtta poäng. Det har gjort att klubben under uppehållet bytt lagkapten till Calle Ridderwall. Blir det den injektion som krävs för att Djurgården ska segra?


Formkollen

Djurgården är SHL:s formsvagaste lag och är inne i en förlustsvit på åtta raka matcher. Hemma i Stockholm har klubben inte vunnit sedan den 6:e oktober.

Frölunda är istället väldigt formstarkt och har vunnit fem av de sex senaste matcherna. Bortaspelet har dock inte fungerat helt. I senaste bortamatchen föll laget mot Karlskrona och dessutom har göteborgarna förlorat fyra av sju bortamatcher.

Läget i lagen

Djurgården har Alexander Fällström och Gustav Possler långtidsskadade. Ville Varakas och Robin Press kan möjligen vara tillbaka på torsdagen. Frölunda får tillbaka Oscar Engsund från avstängning. Dessutom har klubben värvat finländaren Sean Bergenheim och fått tillbaka Jacob Larsson under uppehållet.

Notera att

  • Djurgården har valt att byta lagkapten. Den tidigare kaptenen Henrik Eriksson blir assisterande medan Calle Ridderwall tar över som lagkapten.
  • Frölunda har varit aktiva under uppehållet. Backen Jacob Larsson är tillbaka från NHL och forwarden Sean Bergenheim är återvänder även han till klubben.
  • Djurgårdens åtta raka förluster, mellan den 8:e och 27:e oktober, är säsongens längsta förlustsvit i SHL.
  • Diskutera matchen på sociala medier via hashtagen #DIFFHC